Kong Christian - foredrag og musik om Christian 4.

28 feb 2018
19.00-21.00

Kom med på en rejse igennem Christian 4.s liv, tid og musik i selskab med historiker Steffen Heiberg og Domkirkens pigekor. Gode fortællinger, salmesange fra 1600-tallets Danmark og kirkens berømte Raphaelis orgel vil fylde kirkerummet. Arrangementet er gratis.

Historien om Christian 4., er fortællingen om kongen, der arvede et mægtigt rige, for derefter at sætte det meste over styr og sætte Danmark på kurs mod svenskerkrige og nederlag. Samtidig er det dog også fortællingen om et Danmark, der for alvor trækkes ud af middelalderens skygge og bringes ind på den europæiske scene hvad angår udenrigspolitik, kunst, industri og handel. Christian 4. er en farverig skikkelse, som både har sat sig fysiske spor i kendte byggerier, men som også levede et til tider udsvævende liv.

Historiker Steffen Heiberg har netop udgivet genudgivet en revideret udgave af sit store værk "Christian 4. - en europæisk statsmand". Heiberg er en fantastisk fortæller, og i selskab med Domkirkens pigekor der bla. til tonerne fra Domkirkens orgel vil opføre Kong Christian (stod i røg og damp) kommer vi tættere på 1600-tallets Danmark og Kong Christians tid.

Arrangementet er et samarbejde med ROMU.

Sted: Domkirken
Tid: onsdag den 28. februar kl. 19-21
Gratis

 

Roskilde Domkirke