Menighedsplejen: En hjælpende hånd til sognets beboere

Roskilde Domsogns Menighedspleje har til opgave at støtte beboere i Domsognet, som i en periode har behov for en hjælpende hånd. Det kan ske på flere måder, for eksempel ved en akut, mindre økonomisk støtte til en eneforsørger, der ikke har penge til mad til børnene i weekenden, eller i en længerevarende social kontakt med mennesker, der er hårdt ramt af sorg eller ensomhed.

Pengene til Menighedsplejens drift kommer ind ved frivillige bidrag, ved kollekter i sognets kirker og ved afkast af fondens kapital.

Nyheder:

Netværksgruppen for efterladte:

D. 22. maj mødes Netværksgruppen for efterladte til et arrangement, hvor lokalhistoriker Bertil Jacobi, vil vise os rundt og fortælle om Domkirkens historie, hvordan den kristne religions betydning er synlig i kirkerummet, ligesom han vil give os en indføring i baggrunden for de mange gejstlige gravlæggelser, der har fundet sted i kirken.

Læs mere om arrangementet her

Læs vedtægterne for Fonden Roskilde Domsogns Menighedspleje her

'Tjen andre'

'Tjen andre' af Hans Michelsen om menighedsplejens historie i Roskilde Domsogn.

Bogen udkom i anledning af menighedsplejens 130 års jubilæum i maj 2014. Den kan hentes på kordegnekontoret, så længe lager haves.

Menighedsplejens kontaktperson:

Yderligere information:

Ønsker du at høre mere om Menighedsplejens arbejde, er du velkommen til, at kontakte projektmedarbejder Anders Klemmed Meldgaard på tlf.: 22459524 eller mail akm(at)roskildedomkirke.dk

Velkommen til frivillige i Roskilde Domsogns Menighedspleje - læs med her!

Klik her for en oversigt over alle vore aktiviteter indenfor det næste års tid