Tip en venPrint
 

Koncert med DR VokalEnsemblet

21 sep 20:00 - 22:00

Sted: Domkirken

Den hemmelige messe


Martin: 5 Ariel-sange (14’)

Martinu: Romance z pampelišek (20’)

 

Pause

 

Martinu: 4 písně o Marii (12’)

Martin: Messe for dobbeltkor (27’)

 

DR VokalEnsemblet

Marcus Creed, dirigent

 

Frank Martin og Bohuslav Martinu var to komponister med mere end blot navnet til fælles. De delte fødselsår, var begge vidunderbørn og blev med årene meget indadvendte mennesker, og begge nærede en stor kærlighed til det 18. århundredes musik og i særdeleshed Bach.

 

Mens Martinu af det 20. århundredes politiske vinde blev ført som flygtning fra sit fødested i Böhmen til – i sidste ende – USA, emigrerede Martin i 1946 fra sit fødeland Schweiz til Holland, hvor han boede og virkede resten af sit liv. I aftenens koncert opfører DRVE og Marcus Creed både kirkelig og verdslig musik af disse to komponister, to af det 20. århundredes mest individualistiske stemmer.

 

Ariels sang af Martin benytter tekst fra Shakespeares magiske skuespil om eksil, Stormen. I Romance z pam-pelišek genkalder Martinu - denne verdens landflygtige ramt af hjemve - sig en barndomshistorie om den ensomme landsbypige der venter på, at hendes elskede skal vende hjem fra krigen. Koncerten rundes af med musik af Martinu til Jomfru Marias ære og ét af det 20. århundredes kor-mesterværker: Martins Messe for Dobbeltkor; et stykke som Martin selv beskrev som ”et anliggende mellem Gud og mig”. Det var for ham så privat og intimt, at han holdt det for sig selv i næsten fyrre år.