Tip en venPrint
 

Søndagscafe med Ludmila Spektor

02 apr 14:45 - 16:45

Sted: Konventhuset

Violinist flygtede fra Sovjetunionen til Danmark

-og blev ”Emigrant på livstid”.

Det er en næsten umulig tanke, for mennesker født og opvokset i den frie verden, at forestille sig livet i det forhenværende Sovjetunionen. Endnu mere umuligt kan det være at sætte sig ind i, hvordan det var at være jøde i det kommunistiske og paranoide samfund. Der blev al religiøs aktivitet bandlyst og det at være jøde blev noteret på fødselsattesten under ”nationalitet” og hvor jøders muligheder for uddannelse, og arbejde og indflydelse var begrænset.

I 1978 flygtede Ludmila Spektor med sin mand og lille datter fra Ukraine, efter at være fremmed i sit eget land, at fornægte sin egen kultur og være forhadt blot på grund af sit efternavn og udseende. De sovjetiske jøder, der kom til Danmark, har levet det meste af deres voksenliv her, uden at deres historier er blevet fortalt. Ludmilas stemme er ikke bare en bevægende livsfortælling, men et vigtigt bidrag til den dansk-jødiske historie.

Ludmila Spektor har i mere end 34 år været violinist i Danmarks Radios Symfoniorkester, hun medvirkede også ved Dronning Ingrids begravelse i Roskilde Domkirke og nu kommer hun til Roskilde igen og fortæller sin fantastiske historie. Det foregår i Domsognet søndag den 2. april kl. 14.45 i Konventhuset, Domkirkestræde 10, Roskilde. Foredraget er gratis, men der kan købes kaffe og kage for 20 kr., og Ludmila m.fl. vil også berige foredraget med, at hun fra kl. 14.45 spiller lidt musik.