Tip en venPrint
 

Kirkevandring i Skjoldungelandet

21 maj 11:30 - 15:30

Velkommen til en kirkevandring søndag den 21. maj kl. 11.30 i området omkring Gl. Lejre med kort pilgrimsgudstjeneste i Kornerup Kirke.

I serien af ”kirkevandringer under Guds åbne himmel” inviterer Roskilde Domsogns Menighedsråd til en vandring på ca. 7 km. i det historiske og smukke område omkring Gl. Lejre.

Mødested og plan for vandringen:
Vi mødes på Domkirkepladsen foran Domkirkens hovedindgang senest kl. 11.30. Fra nordsiden af Domkirken for enden af Domkirkestræde kører vi i privatbiler ud til Lejre Museum Orehøjvej 4 B, 4320 Lejre. Herfra vandrer vi rundt i det smukke og historiske område med den lokalkendte og historisk meget vidende Bertil Jacobi i front. Han vil undervejs gøre nogle stop, hvor han kort fortæller om historiske aftryk i mødet mellem vikingetiden og den spirende kristne tro.

Undervejs spiser vi vores medbragte madpakker, og vi gør et stop med en kort pilgrimsgudstjeneste i den smukt beliggende Kornerup Kirke. Vandringen slutter ved parkeringspladsen ved Lejre Museum. Her vil der være mulighed for at nyde en kop kaffe.

Kirkevandringen skal ses som en mulighed for at kombinere fysisk udfoldelse med åndelig indsigt. Det er således ikke en almindelig spadseretur men en vandring med et kirkeligt og åndeligt fokus.

Kirkevandringen ledes af sognepræst Paul Kofoed Christiansen. For at deltage kræves det, at man er ”godt til bens”. Deltagelse er gratis. Husk at medbringe varmt tøj og evt. regntøj.

Transport:
Det er vores håb, at mange vil tilbyde at stille en bil til rådighed og fylde op med dem, der ikke har kørelejlighed.

Tilmelding:
Af hensyn til det praktiske overblik, vil det være en fordel med en forhåndstilmelding med navn, telefonnummer og mail adresse. Tilmelding kan sendes til Paul Kofoed Christiansen, mail: pkc@km.dk telefon: 21 20 19 85.