Kirketjener søges til Roskilde Domsogn

Vi søger en ansvarsbevidst og fleksibel kirketjener med gode evner til samarbejde og lyst til at indgå i arbejdet omkring kirkerne med kirkens øvrige medarbejdere.

Stillingen er en fuldtidsstilling og ansættelsen sker på overenskomstvilkår i henhold til Organisationsaftalen mellem Kirkeministeriet og Danmarks kirketjenerforening med tilhørende protokollat for kirketjenere.

Det betyder, at vores nye medarbejder enten er eller snarest efter ansættelsen skal uddanne sig til kirketjener.

Lønnen aftales inden for intervallet kr. 259.595,00 – kr. 334.742,00 (niveau pr. 1. april 2017). Der er knyttet pensionsordning til stillingen og mulighed for rådighedstillæg.

Stillingen ønskes gerne besat pr. 1. februar 2018 – eller tidligere.

Kontakt gerne Domsognets administration tlf. 46 35 16 24 for yderligere oplysninger.

Send din ansøgning til 7156fortrolig@sogn.dk senest tirsdag d. 5. december 2017 kl. 12.00.

Der afholdes ansættelsessamtaler i uge 51.

Der vil blive lagt vægt på dokumenteret evne til samarbejde og ansøgere må være indstillet på at der indhentes referencer.

Roskilde Domkirke er en af Danmarks vigtigste kirkebygninger og gravsted for 39 danske konger og dronninger. Domkirken er også UNESCO verdensarv og besøges årligt af over 150.000 gæster, heraf mange udenlandske. Der er i Domsognet beskæftiget mere end 50 fuldtidsmedarbejdere. Menighedsrådet arbejder målbevidst på at højne arbejdsglæden i Domsognet med forskellige sociale tiltag og personalegoder.

Stillingen

Arbejdstiden er 37 timer ugentlig med dag-, aften- og weekendarbejde.

Kirketjenerstillingen er på overenskomstvilkår i henhold til til OAOS’s fælles overenskomst og Organisationsaftalen mellem Kirkeministeriet og Danmarks kirketjenerforening med tilhørende protokollat for kirketjenere.

Lønnen aftales inden for intervallet kr. 259.595,00 – kr. 334.742,00 (niveau pr. 1. april 2017). Der er knyttet pensionsordning til stillingen samt mulighed for rådighedstillæg.

Nuværende tjenestemandsansatte kirketjenere har ret til at bevare deres tjenestemandsstatus ved ansættelse med direkte overgang. Der skal i så fald ske en klassificering af stillingen.

Såfremt ansøgerne ikke har kirketjeneruddannelsen, er det er en betingelse, at den obligatoriske 5 ugers uddannelse for kirketjenere gennemføres indenfor 2 år efter ansættelsens start.

For at blive ansat i Roskilde Domsogn skal der forevises børneattest uden anmærkninger og tilfredsstillende straffeattest.

Ansættelsen sker med sædvanlig prøvetid.

Tiltrædelse

Stillingerne ønskes gerne besat pr. 1. februar 2018 – eller tidligere.

Ansøgning

Der afholdes ansættelsessamtaler i uge 51.

Flere oplysninger

Læs evt. mere om Roskilde Domsogn på www.roskildedomkirke.dk

Information om kirketjenerstillingen, også om uddannelsen, findes på www.kirketjener.info

Stillingsbeskrivelse for funktionen som kirketjener i Roskilde Domkirke

Du får et afvekslende job som kirketjener i Roskilde Domsogn, hvor kirkerne danner ramme om gudstjenester, kirkelige handlinger, natkirke samt koncerter og andre arrangementer.

Kirketjeneren indgår i den samlede gruppe på 7 kirketjenere i Roskilde Domsogn.

Opgaverne kan bl.a. bestå i:

• Kirketjeneropgaver ved kirkelige handlinger i Domkirken og Gl. Vor Frue Kirke – herunder læsning af ind – og udgangsbøn, praktisk forberedelse med videre.
  • Betjening af besøgende – mere end 150000 om året – og opsyn i Domkirkens åbningstid
  • Rengøring i Roskilde Domkirke (og Roskilde Domsogns lokaliteter)
  • Medvirken ved mødeafvikling i domsognet
  • Salg af varer i våbenhuset, betjening af kasseapparat og opgørelse af dagens salg
  • Betjening af Domkirkens lydanlæg ved kirkelige handlinger og koncerter
  • Flytning, opstilling og nedtagning af stole, bænke og podier, og en god fysik er derfor en fordel.

Roskilde Domsogn er i udvikling, og det kan forventes, at funktionen og opgaverne ændrer sig. Den rigtige profil imødekommer og bidrager aktivt til denne udvikling. Arbejdstiden er fordelt på alle ugens dage og på helligdage, ligesom der vil forekomme aftenarbejde.

Funktionen som kirketjener passer til en person der:

• har forståelse og interesse for kirkens arbejde
  • er ambitiøs og engageret i opgaveløsningen
  • er positiv og udadvendt
  • ønsker at bidrage til den videre udvikling af et godt arbejdsmiljø
  • er serviceminded over for besøgende og menigheden
  • både selvstændigt arbejdende og god til at samarbejde
  • omhyggelig, samvittighedsfuld, ansvarsbevist
  • har gode sprogkundskaber og kan tale engelsk
  • historisk interesseret og med interesse for formidling
  • er stabil og fleksibel
  • har vilje og evne til at indgå i et positivt samarbejde med kirketjenerkollegerne og med